למה חשוב מה שאת אוכלת במהלך ההריון?

תזונה סינית בהריון
למה כה חשובה התזונה בהריון?
התזונה נחשבת ברפואה הסינית כמרכיב חיוני ביותר הנותן את האנרגיה הפוסט- נטאלית לגוף האישה ומחזק את האנרגיה הפרה- נטאלית של העובר המתהווה ברחמה. בחודשים הראשונים לחייו בונה העובר את הגוף הפיזי שלו, את איברי גופו ותאיו הרבים. ככל שהתזונה טובה יותר, בריאה, מגוונת, עשירה ונקיה כך יזכה גופו על כל חלקיו בחומרים חיונים והעובר יתפתח להיות חכם יותר ומפותח יותר.הרפואה הסינית מתייחסת לתקופת ההריון כתקופה קריטית להתפתחות התקינה של מערכת החיסון וההגנה של העובר וכתקופה המקנה לעובר את יכולתו בעתיד להיות אדם בריא וחזק ובעל אריכות ימים.
כיום על הפלנטה בה אנו חיים מקורות התזונה והשתיה הבסיסיים מזוהמים וניזוקים ואנו כבני אדם בה סובלים בשל כך מאוד היות ואנו ניזונים בעיקר ממים שאינם ראויים ומאוכל מהונדס, מעובד, מלאכותי ושאינו באמת ראוי לאכילה ולשתיה, לכן החשיבות הרבה שאני שמה בלנסות ולאכול כמה שיותר נקי, טבעי, אורגני ובעיקר אוכל שאינו מכיל הורמונים ואנטיביוטיקה.
כמובן שאכילה אורגנית ונקיה חשובה מאוד לאם ההריונית אך לא פחות מכך להתפתחותו התקינה והבריא של העובר ברחמך.

תקופת ההריון מלווה בשינויים הורמונליים רבים החדשים לגוף האישה והרגליה. כתוצאה משינויים אלה חשה האישה תשוקות חדשות בכלל ורצון למאכלים מסויימים בפרט. תחושות אלה הינן "נורמליות לחלוטין" וחשוב להיענות להן ולהקשיב קשב מלא לגוף ולמה שמתחולל בתוכו.
במהלך ההריון חשוב לזכור שלמרות שאת עוזרת ותומכת בעובר קסום לגדול בתוכך אין זה מחייב לאכול בשביל שניים, את אוכלת בשביל עצמך תחילה והעובר יקבל את כל צרכיו ממך , את בונה בתוכך את החומרים החיונים מאוד למען התפתחות העובר ובו בזמן גם למען בריאותך שלך.
שאיפתך בהריון הינה לגוף מאוזן, חזק, חיוני, רגוע וקליל, השאיפה הנכונה לעלות בין 11 ל 15 ק"ג , גם אם את נושאת ברחמך תאומים, ( לי היו תאומים ובסיום ההריון עליתי סה"כ 12 ק"ג והם נולדו בריאים, במשקל תקין ולא פגים ).
לשם כך חשוב לשים את הדגש בתזונת הריון על:
1 מה לאכול? מה לא לאכול ולמה?
2 כמה לאכול?
3 איך לאכול?
מה לאכול ומה לא לאכול ?
בהריון חשוב מאוד מאוד שלא להיכנס לדיאטה, אלא לאכול מכל אבות המזון בצורה מאוזנת ומגוונת. מומלץ לאכול בוקר, צהריים וערב ובין הארוחות מנות ביניים קטנות ומזינות. בארוחה עשירה ומזינה צריכים להיות – פחמימות כגון: אורז מלא, אורז פראי, קינואה, אטריות שעועית ואטריות אורז, חיטה מלאה, דגנים של דוחן, אמרנט.
- קטניות כגון: שעועית אדומה, שחורה, לבנה, ירוקה, מאש, אזוקי, חומוס גרגרים, פול, עדשים ירוקים, שחורים, כתומים.
- חלבונים כגון: בשר, עוף, דגים, טופו, ביצים, גבינות עיזים או כבשים.
- מינרלים וויטמינים כגון: ירקות ופירות – ירקות מכל המגוון והצבעים ובמיוחד את כל הירוקים.ברוקולי, תרד, חסה, סלרי, קישואים,עלי בייבי , כרוב ניצנים, כרובית, פטריות, קולורבי ומאוד מומלץ סלק.
- שומנים כגון: שמן זית, שמן דגים= אומגה 3, טחינה, אבוקדו, אגוזים ושקדים.
- סוכרים מומלץ שיהיו בעיקר מפירות ומומלץ הרבה דובדבנים, תות, תפוח, קלמנטינה, פומלה, פפאיה, מנגו
אכילה אורגנית
- מאוד חשוב לנסות ולאכול את המזונות שאפשר ובמיוחד ירקות, פירות ובשרים אורגני, כדי לשמור את הגוף נקי מרעלים רבים ועודף הורמונים שעלולים להשפיע על המערך ההורמונלי הטבעי שלך ולא היית רוצה שזה מה שיהיה לך בזמן ההריון.
- כדי לשמור על הריון קליל, בריא ותקין השתדלי להימנע מ:
- אוכל מטוגן, מעובד, מהיר, מתועש.
- הימנעי מחצילים, אגסים,צנון, אוכל חריף ומרווה, ברפואה הסינית מרכיבים אלה במזון עלולים לגרום לתנועתיות יתר למטה ולהפלה.
- המעיטי ככל יכולתך אכילה של סוכרים מעובדים כגון: עוגות, עוגיות, שוקולד, גלידות, חטיפים, מאפים. הימנעי ככל יכולתך מפיצוחים בעיקר בוטנים, נקניקיות, המבורגר, קבב, אוכל מעושן ומלוח מידי, אוכל חריף מידי, קפה, קפאין ונטול, אלכוהול, אוכל נע ושעשוי חלקית ,אוכל קר וקרח, מוצרי חלב פרה, מיצים והתרחקי מכל הדיאט והסוכרזית שידוע כי עשירים בחומרים רעילים.
- מומלץ להכין אוכל מבושל ולחממו על האש או הטוסטר לפני שאוכלים ולהימנע ככל שתוכלי משימוש במיקרו ומאיחסון אוכל בקופסאות של פלסטיק.
- התרחקי ככל שתוכלי מרטבים על בסיס מיונז, רוטב סויה, מלחים ושמנים רוויים וכן מקצפות וכל מה שיש בו ביצים טריות ולא מבושלות היטב- עלולים להכיל את חיידק הסלמונלה ולגרום להפלה, כמו כן עלולים לעלות לחץ דם ולגרום לרעלת הריונית.
כמה לאכול?
מומלץ להכין מראש ליומים – שלושה לחלק למנות קטנות וכל פעם להוציא מנה לחמם ולאכול, רצוי מנות קטנות כל שעתיים- שלוש ולא מנה אחת גדולה.
כארוחות ביניים שבין הארוחות רצוי לאכול כ 1- 3 מנות פרי ליום, או חופן של 8-10 אגוזים או שקדים, חטיפי אנרגיי אורגנים, פריכיות אורז בממרח 1 כפית טחינה גולמית ו1 כפית דבש טהור.
מאוד חשוב להריון תקין ובריא לשתות לפחות 2 ליטר מים ביום לפני או אחרי ארוחה וכן תה של צמחים ללא הגבלה.
הרכבו של תה הצמחים: מליסה, קמומיל, שומר, סרפד, לימונית ולואיזה.( לא לגעת בצמח המרווה מסוכן בהריון).


איך לאכול?
חשוב במיוחד לאכול כשאוכלים, לא להתעסק בדברים נוספים, לתת את תשומת הלב המרבית לתהליך האכילה.
להשתדל ללעוס את האוכל ולאכול לאט ובניחותא.
מומלץ לאכול בצלחת בינונית ולא גדולה ולאכול מנות קטנות.
שתייה לפני או אחרי האוכל, לא כדי בזמן האוכל כיוון שמקשה על העיכול התקין.
העיקר האיזון:
חשוב להיות עם היד על הדופק – להישקל פעם בשבוע לוודא משקל כך שבמידה ועליתם חיזרו מהר לשמירה ולאיזון אכילה ע" מ שלא להמשיך ולהוסיף קילוגרמים מיותרים בהריון. הריון שהינו בעודף משקל מסכן הן את האם והן את העובר.
ישנם מספר תוספי מזון החיוניים במיוחד לאם ודרכה לעובר:
חומצה פולית – יש לקחת כדור אחד משלושה חודשים לפני ההריון ועד 4 חודשים אחרי שנכנסת ז"א חודש רביעי.
ברזל – חשוב כיוון שהעובר משתמש במאגרי האם לגדילתו וכיוון שמחזור דמה של באם מוכפל, למי שרגישה לכדורי ברזל, מומלף פלורידקס- משקה עשיר בברזל טבעי וטעים ולא עושה עצירויות.
ויטמין D – לחיזוק השלד, העצמות והשרירים.
אומגה 3 – מחזק את האם וחיוני להתפתחות המוחית של העובר.
ויטמין B 12 – מחזק שיער, זכרון ואנרגיה כללית.
במידה והינך חשה צורך רב לאחד מאותם מזונות שאינם מומלצים עדיף אז לאכול מאותו הדבר ובלבד שלא להיות עצבנית, מתוסכלת, מדוכאת ועוד, גם אם אכלת מהלא מומלץ , לא נורא עדיף לאכול ולהרגיש רגשית בטוב, ברוגע ובהרמוניה פנימית והעיקר שלא להפוך את המזונות הלא מומלצים לשגרה. אפשר לאכול מהם מעט ולהשתדל לאכול מהמזונות הטובים יותר.

בברכת הצלחה להריון קסום ורגוע